top of page

Stor takmålning på Hotell Fratelli i Karlstad

Uppdaterat: 22 apr.


(Målningen som sitter i taket på Hotell Fratelli i Karlstad)


Att blanda konst och mat är vanligt i södra Europa. För mig och min kollega, Erik Hjorth, blev det verklighet när vi fick uppdraget att skapa en stor takmålning för den nya restaurangen Fratelli.


Foto: Kim Lindberg

NWT intervjuar mig och Erik Hjorth om målningen


Vi behövde vara kreativa och förstå hur man smakar och njuter av mat för att lyckas. Vår resa började med tanken att skapa ett konstverk som inte bara skulle vara fint att titta på, utan också få gästerna att känna sig välkomna och få dem att tänka på mat och konst samtidigt.


Vi valde ett tema som handlade om Medelhavet, mat och särskilt det italienska köket. Vi visste att vi behövde vara noggranna och passionerade för att lyckas.

En stor utmaning var att göra målningen tillräckligt stor så att den skulle synas för alla gäster i restaurangen. Den mäter 10x5 meter och har en abstrakt och kubistisk stil för att få folk att upptäcka nya detaljer varje gång de tittar upp.


Vi valde att inkludera motiv som vin, mat och frukt för att representera den italienska matkulturen och njutningen av livet.


När vi var klara och målningen satt på plats kände vi oss nöjda och glada. Personalen blev glada när de såg vårt verk.


Vår målning blev inte bara en del av inredningen; den blev en del av själen i restaurangen. Nu är vi stolta över vad vi har åstadkommit. Målningen på taket i Fratelli är inte bara konst; den berättar om passion, njutning och skönheten i att leva livet.

57 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page