top of page

Utställning Laxholmen Munkfors 2022

"Dina målningar har oftast vunnit dagens favorit"


Varje dag får besökarna utse en favorit av de konstnärer som hänger på väggarna och "dina har vunnit den tävlingen ofta" berättade Hans som driver sommarutställningen på Laxholmen.


Snart är sommarutställningen över och jag bidrog med ett tiotal verk i den stora salongen där hundratals målningar prytt väggarna i sommar. Det har varit otroligt kul att få visa upp mina målningar i samma lokal och på samma väggar som Lars Lerins bilder hängt när han hade det som sitt museum.


Förberedelse inför utställningen


Har varit över hundra personer som besökt Laxholmen vissa dagar, mycket bra exponering!


Hittills en såld målning, men det viktigaste för mig är inte att sälja utan att få visa upp det jag gör och visa att jag finns.


Temat har varit stora landskap


Det officiella temat för utställningen hette 100% palett, något som jag först tolkade som att det skulle vara väldigt färgglatt. Det är något jag sällan målar så för mig blev det såklart gråa och dystra motiv med 100% mörk palett.


Visade upp landskapsmotiv från Värmland, något från Norge och något från den svenska västkusten. Storlekarna har varit från 100x75 och upp till 150x100cm. Det kändes kul att få visa upp lite större målningar, det är inte alla lokaler som klarar av så stora tavlor.

Jag är nöjd!


Hur som helst är jag supernöjd med utställningen och hoppas att få delta igen längre fram. Drömmen hade varit att få ha en separatutställning i dessa lokaler om några år framöver.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page