top of page

Utställning "Tre Vänner"

Den gemensamma utställningen i Mitticity-gallerian som var mer än bara en utställning.


En manifestation för en vänskap som uppkommit genom konsten, tre vänner som hittade varandra genom ett gemensamt intresse. Albin Liljestrand, Erik Hjorth & Daniel Zausnig ställer ut i eget regi, i den största lokalen i Mitticity-gallerians undervåning.


Det började med en idé, som vi sedan under en lång tid spann vidare på och som i sin tur resulterade i en stor utställning i centrum.


Från början var tanken att ställa ut i utkanten av Karlstad, hos en auktionist. Men efter att en kontakt etablerats med Karlstad City-gänget som vi senare blev tjenis med så slutade det med en kanon-lokal som vi fick gå lös på i Mitticity.


"Mer än bara en konstutställning"

Tre stora väggar längst in i lokalen var en tidsresa där man kunde få följa vår historia genom första mötet på Combihörnan som var stället vi alla träffades till att vi lärde känna varandra och skapade en utställning. Genom brev vi skickat till varandra i form av små akvareller, samt texter och bilder på väggen kunde man följa vår resa. Något vi tyckte var kul att visa besökarna istället för att bara visa upp målningar.


En engångsgrej

Tanken är att en utställning tillsammans alla tre och i detta stuket endast kommer vara en grej som hände en gång, något exklusivt, något att se tillbaka till.


Men måla gemensamt kommer vi fortsätta göra, och strax efter utställningen skaffade även jag & Erik en ateljé tillsammans och där kommer vi ha mindre utställningar ihop samt kurser.


34 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page