top of page

Målarparadis i Norra Värmland: Inspirationskällor (Hur hittar jag inspiration?)

Välkomna till mitt konstnärliga hörn av världen, där färgerna dansar och landskapet är min canvas. I detta inlägg ska jag dela med mig av mina källor till inspiration och hur jag omvandlar dem till konstverk som förhoppningsvis berör.


Hemvändande till Värmlands vyer:

Uppvuxen i Värmland har jag alltid haft en djup förankring i naturen och dess skiftande skönhet. Skogar, ödehus och förfallna byggnader är för mig som en lekplats för kreativitet. Mitt hjärta slår extra snabbt för Norra Värmland, där jag ofta utforskar för att finna den ultimata inspirationen. Branäs och dess omgivningar är inte bara platser för mig; de är källan till många av mina konstverks själ och hjärta.


Spår från det förflutna:

Mina utflykter i Norra Värmland är fyllda med möten med gamla, övergivna hus som står som tysta vittnen till en svunnen tid. Dessa platser, spöklika och ödegivna, har alltid varit en magnet. De berättar historier om ett förflutet och väcker känslor som jag försöker förmedla genom min konst.


Arbetet som konstnär och ramare:

Mitt arbete som konstnär och ramare har öppnat dörrar till en värld av konstnärlig mångfald. Genom åren har jag mött många konstnärer och fascinerats av olika konstverk. En särskild individ som har präglat mig djupt är Lars Lerin, som jag inte bara betraktar som en inspiration utan också som en idol. Att ha haft möjligheten att träffa honom och bo nära hans museum är som en dröm som gått i uppfyllelse.


Konstnärliga samarbeten och gemenskap:

Mitt yrke har inte bara gett mig insikt i olika konststilar utan även möjligheten att skapa starka band med andra konstnärer. Albin Liljestrand och Erik Hjorth är två sådana individer som har haft en betydande påverkan på min konstnärliga resa. Att kalla Erik både kollega och vän är en ära, och vår gemensamma målarateljé och utställningar är stunder av kreativ förening.


Bildgalleri från mina äventyr:

Här nedan delar jag några av mina fångade ögonblick från Norra Värmland. Dessa bilder representerar inte bara platser utan också källor till min konstnärliga uttrycksfullhet.

Avslutande tankar:

Att måla är för mig inte bara en konstform utan en resa genom mina egna minnen och upplevelser. Norra Värmland är mitt konstnärliga hem, och varje penseldrag är en kärleksfull hälsning till landskapet. Jag hoppas att ni har fått en inblick i min konstnärliga värld och att min passion för Norra Värmland har smittat av sig genom dessa rader och bilder.

Tack för att ni tog er tid att läsa! Glöm inte att utforska era egna källor till inspiration och låta kreativiteten flöda fritt.


Daniel Zausnig

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page